QoinPro

QoinPro.com: Free Bitcoins every 24 hours

3 Şubat 2013 Pazar

HGS Nedir? OGS Nedir?

HGS : Hızlı Geçiş Sistemi
OGS: Otomatik Geçiş Sistemi

HGS nedir?

Hızlı Geçiş Sistemi adı verilen yeni sistem 17 Eylül’de uygulamaya başlandı. Ancak 1 Ocak 2013 itibariyle KGS’nin yerini tamamen HGS aldı. Yapışkan tipli HGS’ler 5 liraya; Kart tipli olanlar ise 15 liraya satılacak. PTT müşterilerine bu kartlar ücretsiz verilecek. Ancak bu karta en az 30 liralık yükleme yapılması gerekiyor.

HGS Nereden Alınır?

Tüm PTT şubeleri ile otoyol ve köprü girişlerine kurulan 29 PTT gişesinin yanı sıra yollar üzerindeki dinlenme tesisleri ve benzin istasyonlarından alınabilecek. Yine PTT Şubeleri başta olmak üzere kart satışı yapılan tüm noktalardan yükleme yapılabilecek. Ayrıca telefonlar aracılığıyla SMS yoluyla da yükleme mümkün olacak.

HGS Geçişleri indirimli mi?

HGS ile geçişler de OGS’de olduğu gibi yüzde 20 indirimli.

KGS Kartımdaki Ücret Ne olacak?

Geçişlerdeki Gişelerden KGS nizde kalan ücreti HGS nize aktarabileceksiniz.
---------------------------------------------
OGS Nedir?

Kısaca OGS olarak ifade edilen Otomatik Geçiş Sistemi, araç içine yerleştirilen elektronik etiket sayesinde köprü ve otoyol gişelerinden ‘duraksamadan’ hızlı ve ucuz geçiş imkanı sağlıyor.

OGS Nereden Alınır?

OGS’ye üye olmak için Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın yetkili şubelerine ya da internet bankacılığı üzerinden başvuruda bulunmak gerekir.

OGS almanın maliyeti nedir?

OGS cihazları bankalar tarafından belirlenen, 40-60 TL bedel karşılığında satılıyor. Cihazların garanti süreleri yine bankalar tarafından belirleniyor. Garanti süresinin sonunda yeniden OGS cihazı almak gerekiyor. Ziraat Bankası ve Garanti Bankası OGS elektronik etiketleri 3 yıl; İş Bankası 4 yıl; Vakıfbank ve Denizbank ise 5 yıl garanti kapsamında bulunuyor.

OGS geçişlerinde indirim oluyor mu?

Evet %20 indirim oluyor.

OGS Hesabında yeterli kredi olması gerekir mi?

OGS hesabında geçiş ücretini karşılayacak kredi bulundurulması zorunlu. Bu nedenle OGS hesaplarına Kredi Kartlarından otomatik ödeme talimatı verilmesi gerekiyor.
---------------------------------------------

HGS - OGS Arasındaki Fark Nedir?


OGS bankanızdan alacağınız küçük bir kutudur. OGS alırken ruhsat numarası vs vermeniz gerkemezi. Her araç için kullanılır, Kredi Kartınızdan Otomatik Ücret Düşer.

HGS ise ruhsat numarası ile alınır. Her araç için özel alınır. Bir etikettir, cama yapıştırırsınız ve otomatik geçiş sistemi olarak HGS yi böylece kullanabilirsiniz.

6 yorum:

  1. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer bizim ilgileniyorsanız E-postamızdır: iowalutheranhospital@gmail.com veya +1 929 281 1248 aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
    Sadece WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil