QoinPro

QoinPro.com: Free Bitcoins every 24 hours

2 Ocak 2014 Perşembe

Facebook Mesaj Gelmesini Engelleme

Son yılların en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, birçok kişinin en çok uğradığı sitelerden bir tanesi oldu. Sitenin milyonlarca kullanıcısı da siteye olan ilginin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Siteye olan ilginin bu kadar fazla olması beraberinde birçok sorunu a getiriyor. Mesela tanımadığınız birisi sürekli olarak size mesaj atarak sizi rahatsız edebilir. Bu durumda yapmanız gereken bu mesajları engellemek olacaktır. Bunun Facebook mesaj gelmesini engelleme işlemini yapmalısınız.

Birçok kişi Facebook’ta tanımadığınız kişilerden gelen mesajların nasıl engelleneceğini bilmez. Bu konuda ise sizlere tecrübemiz ile bizler yardımcı oluyoruz. Sizde Facebook’taki tanımadığınız kişilerden ya da istemediğiniz kişilerden size mesaj gelmesini istemiyorsanız yazımızı okuyarak bunu nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Facebook mesaj gelmesini engelleme işlemi aslında çok basit bir işlemdir. Bunun için ilk olarak mesajları engellemek istediğiniz Facebook hesabına giriş yapmalısınız. Hesabınıza giriş yaptığınız zaman “Ana Sayfa” yazısının yanında kilit işareti göreceksiniz. İlk olarak bu işarete basmalısınız. İşarete bastığınız zaman ekranın alt kısmına doğru sekmeler açılacaktır. Bu sekmelerden “Benimle kimler iletişim kurabilir?” seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman alt kısma iki seçenek daha açılacaktır. Bu seçeneklerden “Kimlerin mesajlarının Gelen Kutuma düşmesini istiyorum?” seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği de seçtiğinizde sırada size kimlerin yolladığı mesajların gelen kutunuza düşmesini istediğiniz sorulacak. Burada iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birisi temel filtreleme diğeri ise mutlak filtreleme. Bunlardan size uygun olanını seçmelisiniz.

Temel filtreleme Facebook hesabınızı açtığınızda otomatik olarak seçili olan seçenektir. Bu seçenekte sizlere arkadaşlarınız ve tanıyor olabileceğiniz kişiler mesaj yollayabiliyor. Mutlak filtrelemede ise size sadece arkadaşlarınız mesaj yolluyor. Sizde Facebook mesaj gelmesini engelleme için buradan kendinize uygun olanını seçmelisiniz.

Eskiden Facebook sizlere bu özelliği sunmuyordu. Bu da kullanıcılar için birçok sorunun çıkmasına neden oluyordu. Ancak zamanın ilerlemesiyle her site gibi Facebook’ta kendisini geliştirdi ve kullanıcılarına birçok farklı özellik sunmaya başladı. Bu özelliklerden bir tanesi olan mesaj engelleme özelliği sayesinde artık sizlerde istediğiniz kişileri engelleyebilir ve istediğiniz kişilerden mesaj gelmesini önleyebilirsiniz. Böylece sizi rahatsız eden kişilerden de kurtulmuş olursunuz. Bunun yanı sıra Facebook size kişilerin mesajlarını engelleme olanağı da sunmaktadır. Bunun içinde “Hesap ayarları” kısmına giriş yapmalısınız. Bu kısma giriş yaptığınız zaman ekranın sol bölümünde engelleme kısmını göreceksiniz. Bu kısımdan engellenmesini istediğiniz kişilerin e-posta adresini yazarak bu kişilerin sizi rahatsız etmemesini sağlayabilirsiniz. Sizde Facebook mesaj gelmesini engelleme işlemini başarılı bir şekilde yapmak istiyorsanız tüm bu adımları dikkatli bir şekilde uygulamalısınız.


Eğer hiç biri işe yaramazsa bunu deneyebilirsiniz;

Doğum yılınızı 18 yaşından küçük olacak şekilde değiştirin (mesela 2000), bu sayede 18 yaşından küçük olduğunuz için sistem otomatik olarak mesaj butonunu kapatıyor. Doğum yılını da sadece ben yaparsanız. Yaşınızıda kimse görmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder