QoinPro

QoinPro.com: Free Bitcoins every 24 hours

2 Ocak 2014 Perşembe

Facebook Mesaj Gelmesini Engelleme

Son yılların en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, birçok kişinin en çok uğradığı sitelerden bir tanesi oldu. Sitenin milyonlarca kullanıcısı da siteye olan ilginin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Siteye olan ilginin bu kadar fazla olması beraberinde birçok sorunu a getiriyor. Mesela tanımadığınız birisi sürekli olarak size mesaj atarak sizi rahatsız edebilir. Bu durumda yapmanız gereken bu mesajları engellemek olacaktır. Bunun Facebook mesaj gelmesini engelleme işlemini yapmalısınız.

Birçok kişi Facebook’ta tanımadığınız kişilerden gelen mesajların nasıl engelleneceğini bilmez. Bu konuda ise sizlere tecrübemiz ile bizler yardımcı oluyoruz. Sizde Facebook’taki tanımadığınız kişilerden ya da istemediğiniz kişilerden size mesaj gelmesini istemiyorsanız yazımızı okuyarak bunu nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Facebook mesaj gelmesini engelleme işlemi aslında çok basit bir işlemdir. Bunun için ilk olarak mesajları engellemek istediğiniz Facebook hesabına giriş yapmalısınız. Hesabınıza giriş yaptığınız zaman “Ana Sayfa” yazısının yanında kilit işareti göreceksiniz. İlk olarak bu işarete basmalısınız. İşarete bastığınız zaman ekranın alt kısmına doğru sekmeler açılacaktır. Bu sekmelerden “Benimle kimler iletişim kurabilir?” seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman alt kısma iki seçenek daha açılacaktır. Bu seçeneklerden “Kimlerin mesajlarının Gelen Kutuma düşmesini istiyorum?” seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği de seçtiğinizde sırada size kimlerin yolladığı mesajların gelen kutunuza düşmesini istediğiniz sorulacak. Burada iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birisi temel filtreleme diğeri ise mutlak filtreleme. Bunlardan size uygun olanını seçmelisiniz.

Temel filtreleme Facebook hesabınızı açtığınızda otomatik olarak seçili olan seçenektir. Bu seçenekte sizlere arkadaşlarınız ve tanıyor olabileceğiniz kişiler mesaj yollayabiliyor. Mutlak filtrelemede ise size sadece arkadaşlarınız mesaj yolluyor. Sizde Facebook mesaj gelmesini engelleme için buradan kendinize uygun olanını seçmelisiniz.

Eskiden Facebook sizlere bu özelliği sunmuyordu. Bu da kullanıcılar için birçok sorunun çıkmasına neden oluyordu. Ancak zamanın ilerlemesiyle her site gibi Facebook’ta kendisini geliştirdi ve kullanıcılarına birçok farklı özellik sunmaya başladı. Bu özelliklerden bir tanesi olan mesaj engelleme özelliği sayesinde artık sizlerde istediğiniz kişileri engelleyebilir ve istediğiniz kişilerden mesaj gelmesini önleyebilirsiniz. Böylece sizi rahatsız eden kişilerden de kurtulmuş olursunuz. Bunun yanı sıra Facebook size kişilerin mesajlarını engelleme olanağı da sunmaktadır. Bunun içinde “Hesap ayarları” kısmına giriş yapmalısınız. Bu kısma giriş yaptığınız zaman ekranın sol bölümünde engelleme kısmını göreceksiniz. Bu kısımdan engellenmesini istediğiniz kişilerin e-posta adresini yazarak bu kişilerin sizi rahatsız etmemesini sağlayabilirsiniz. Sizde Facebook mesaj gelmesini engelleme işlemini başarılı bir şekilde yapmak istiyorsanız tüm bu adımları dikkatli bir şekilde uygulamalısınız.


Eğer hiç biri işe yaramazsa bunu deneyebilirsiniz;

Doğum yılınızı 18 yaşından küçük olacak şekilde değiştirin (mesela 2000), bu sayede 18 yaşından küçük olduğunuz için sistem otomatik olarak mesaj butonunu kapatıyor. Doğum yılını da sadece ben yaparsanız. Yaşınızıda kimse görmez.

Facebook Kişi Engelleme Nasıl Yapılır

Facebook istemediğimiz insanlardan kurtulabilmemiz için onları engelleme seçeneği sunmuş bize. Böylelikle sizi göremezler facebookta sizi arasalar bile karşılarına çıkmazsınız. Peki nasıl engelleyeceksiniz ?

Şu adımları izleyin;

Yukarıda ana sayfa yazısının yanındaki aşağı ok butonuna tıklayın.
Gizlilik ayarlarına tıklayın.
Engellemeleri Yönete tıklayın.
Ardından karşınıza çıkan sayfada engelleyeceğiniz kişinin mail adresini veya adını yazın ve engelleyin.

Facebook da hesap silmek

Facebook’ta hesap açtınız ve bazı sebeplerden dolayı Facebook hesabınızı artık silmek istiyorsunuz.
Facebook hesabınızı silmek oldukça kolay bir işlemdir. Sadece bir kaç dakikada Facebook hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Hesabınızı silmek için gerekli işlemleri yaptıktan sonra 14 gün  sonra hesabınız silinecektir. Bu 14 gün içinde silme işlemini iptal edebilirsiniz.
Facebook hesabınızı silmekte kararlıysanız TIKLAYIN.
Karşınıza gelecek ekrandan Hesabımı Sil butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Hesabımı sil butonuna bastıktan sonra son olarak sizden şifrenizi ve ekrandaki güvenlik kodlarını girmenizi isteyecektir. Son adımıda uyguladıktan sonra artık Facebook hesabınızı silmiş olacaksınız.

Facebook da hesap dondurma

Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede en sonra yer alan kısımdan hesap ayarları kısmına giriş yapınız. Burada sol tarafta güvenlik ayarları sayfasına giriş yapınız.En alt kısımda yer alan hesap dondur sekmesine tıklayınız.
Direk link isteyenler için : https://www.facebook.com/settings?tab=security bu sayfaya giriniz. Güvenlik ayarları sayfasıdır.
Yada en kısa yoldan https://www.facebook.com/deactivate.php bu linke tıklayınız ve gerekli açıklamaları giriniz. Bu sayfa hesabı dondur yazan sayfadır.
Burada ayrılma nedenini açıklamanız zorunludur.Lütfen biraz daha bilgi ver: kısmına açıklayıcı bir şeyler yazınız.Gerekli alanları doldurduktan sonra en altta yer alan Onayla linkine tıklayınız.Karşınıza çıkan kutucuğa şifrenizi giriniz.Şimdi dondur dedikten sonra yine gelen panele ekranda ki harfleri giriniz.Gönder dedikten sonra hesabınız kalıcı olarak dondurulacaktır. Facebook Hesabınız kapatılmıştır.

2014 Zamları

Yeni yılın ilk günüyle birlikte pek çok kalemde yapılan zamlar yürürlüğe girdi. Değişikliğe ilişkin Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Radikal'in haberine göre, yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV'de artışa gidildi. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı yüzde 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e yükseltildi.

Alkollü içkilerde de asgari maktu vergi tutarı birada yüzde 15, diğer alkollü içkilerde yüzde 10 oranında artırıldı.

Bakanlar Kurulu, tütün mamullerinde uygulanan ÖTV'de de artışa gitti. Buna göre, paket başına asgari maktu vergi 3,22 liradan 3,75 liraya, TL'ye, paket başına maktu vergi de 9,22 kuruştan 13 kuruşa çıkarıldı.

Cep telefonlarından adet başına uygulanan 100 liralık vergi de 120 liraya yükseltildi.

MOTORİNE ZAM
Motorin fiyatları yılın ilk günü olan bugün saat 00.01’den itibaren 9 kuruş zamlandı. Böylece İstanbul’da litresi 4,54 liradan satılan Eurodizel mazotun litresi 4,63 lirayla Türkiye’de tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Böylece mazot fiyatları 4,96 kuruştan satılan benzin fiyatına yaklaştı. Türk halkı 5 liralık akaryakıt fiyatının 3 lirasını vergi olarak devlete ödüyor.

VERGİLER DE YENİ YILLA BİRLİKTE ZAMLANDI
Maliye Bakanlığı bugünden geçerli olmak üzere ÖTV, Damga Vergisi, KDV ile harçlar kanunu kapsamında tahsil ettiği vergi, maktu harçları yüzde 3,93 oranında artırdı. Bazı vergi kalemlerindeki bedel ve sınırlar da yükseltildi. Resmi Gazete’nin 30 Aralık tarihli sayısında yer alan vergi ve gelir kanunları tebliğlerine göre, mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde tahsil edilen maktu Özel İletişim Vergisi tutarı 40 TL’ye çıkarıldı.

Çevre temizlik vergileri de yüzde 3,93 oranında artırıldı. Buna göre binaların ait oldukları gruplara göre ‘çöp vergileri’ 2.300 TL ile 19 TL arasında değişen tutarlarda yeniden belirlendi. Konutlara ait Çevre Temizlik Vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak uygulanacak.

HIZ SINIRINI AŞMANIN CEZASI 172 TL
Pasaport ve ehliyet bedelleri de fiyatları da bugünden geçerli olmak üzere zamlandı. Pasaport bedeli 72 liradan 75 liraya, ehliyetler ise 89 liradan 92,5 liraya, aile cüzdanı 66 liradan 69 liraya yükseldi. Motorlu Taşıtlar Vergisi de yeni yılda zamlı ödenecek. Buna göre 1-3 yaş grubu motor silindir hacmi 1300 santimetreküpe kadar olan otomobillerin halen 517 lira olan Motorlu Taşıtlar Vergisi 537 liraya yükseldi. Silindir hacmi 1301-1600 arası otomobillerin vergisi 827 liradan 860 liraya çıktı. Motor silindir hacmi 4001’den fazla olanlar ise 19 bin 541 lira MTV ödeyecek.

1 yıllık pasaport harcı 135,2 liradan 140,51 liraya çıktı. B sınıfı sürücü belgesi harcı ise 346,71 lira oldu. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 166 liradan 172 liraya yükseldi. Alkollü araç kullananlar ilk yakalanışta 727 lira, ikinci seferde 911 lira ceza ödeyecek. Hız sınırını yüzde 30’a kadar aşanlar 172 lira, yüzde 30’dan fazla aşanlar ise 356 lira ceza ödeyecek. Mesken kira gelirleri için uygulanan istisna tutarı 2014 takvim yılında elde edilen kira gelirleri için 3.300 TL, değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı ise 9.700 TL olarak belirlendi. Menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarına ilişkin beyanname verme sınırı 1.400 TL oldu. İndirimli orana tabi işlemlerden doğan KDV iade taleplerinde, bu işlemler nedeniyle yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarının iade konusu yapılamayacak kısmıyla ilgili olarak 2013 yılında 17 bin TL tutarındaki sınır, 2014 yılı için 17.700 TL olarak uygulanacak.

2014 Alkol Fiyatları

2014 yılı alkol zamlarıyla geldi. 2014 yılının alkol zamları ile fiyatlar bir hayli yukarılarda. Yapılan zamda sebep olarak vatandaşı alkolden uzak tutma gibi yeşilaycı bir hareket olduğu söylendi. Fakat alkol kullanmayı seven vatandaşlar bu kadar zammın karşısında az da olsa keyif aldıkları alkolden vazgeçmek istemiyorlar. Hepimizin tükettiği alkoller 2014 zamları ile cep yakacak gibi görünüyor.
.


2014 Alkol Fiyatları belli oldu işte 2014 zamlı alkol fiyatları;

Cin Fiyatları 2014

Gordon’s London Dry Gin 70 cl 56 TL
Tekel Cin 35 cl   25 TL
Tekel Cin 70 cl   36.5 TL

Konyak Fiyatları 2014

Camus V.S. 70 cl 108 TL
Camus V.S.O.P. 70 cl 165 TL
Courvoisier V.S. 75 cl 115 TL
Hennessy V.S. 70 cl 155 TL
Hennessy V.S.O.P. 70 cl 250 TL
Martell V.S. 50 cl 108 TL
Martell V.S.O.P. 50 cl 150 TL
Martell X.O. Supreme 70 cl 415 TL
Napoleon V.S.O.P. 70 cl 70 TL
Remy Martin V.S. Grand Cru 75 cl 115 TL
Remy Martin V.S.O.P. 50 cl 130 TL
Remy Martin X.O. 75 cl 395 TL
Tabii Kanyak 70 cl 47 TL
Truva Kanyak 70 cl 52 TL

Likör Fiyatları 2014
Amarula 70 cl 65 TL
Archers 70 cl 47 TL
Alkol oranı %23
Baileys’ Irish Cream 35 cl 50 TL
Baileys’ Irish Cream 70 cl 70 TL
Benedictine 70 cl 75 TL
Bols Blue 70 cl 50 TL
Campari 70 cl 60 TL
Cardinal Melon 70 cl 60 TL
Cointreau 100 cl 85 TL
Cointreau 50 cl 65 TL
Disaronno Originale 70 cl 70 TL
Feeney’s Irish Cream 75cl 50 TL
Gancia Classica Grappa 70 cl 95 TL
Grand Marnier 75 cl 105 TL
Hare Acıbadem Likörü 50 cl 35 TL
Hare Ahududu Likörü 50 cl 35 TL
Hare Beyaz Çikolatalı Mocha Kahve Aromalı Likör 50 cl 40 TL
Hare Karamel Macchiatto Kahve Aromalı Likör 50 cl 36 TL
Hare Kremalı ve Türk Kahveli Likör 50 cl 34 TL
Hare Muz Likörü 50 cl 31 TL

Rom Fiyatları 2014

Bacardi Black 70 cl 80 TL
Bacardi Carta Blanca 70 cl 80 TL
Bacardi Oro 70 cl 75 TL
Captain Morgan 70 cl 67 TL
Havana Club Anejo Anos 7 70 cl 75 TL
Havana Club Anejo Blanco 70 cl 68 TL
Havana Club Anejo Reserva 70 cl 70 TL
Malibu 50 cl 60 TL
Malibu 70 cl 75 TL

Şampanya Fiyatları 2014

Cameo d’oro 75 cl 56 TL
Cameo Rose 2007 75 cl 55 TL
Dom Perignon 75 cl 950 TL
Henkell Trocken 70 cl 70 TL
Kavaklıdere Altın Köpük 75 cl 45 TL
Kavaklıdere İnci Damlası 75 cl 40 TL
Kayra Balo 2005 75 cl 31 TL
Moet & Chandon Brut Imperial 75 cl 370 TL
Moet & Chandon Nectar Imperial 75 cl 335 TL
Mumm Cordon Rouge 75 cl 270 TL

Tekila Fiyatları 2014

Jose Cuervo Clasico 70cl 70 TL
Jose Cuervo Especial 70cl 75 TL
Olmeca Anejo Extra 70 cl 88 TL
Olmeca Tequila Blanco 35 cl 45 TL
Olmeca Tequila Blanco 70 cl 75 TL
Olmeca Tequila Gold 70 cl 80 TL
Sierra Tequila Gold 35 cl 45 TL
Sierra Tequila Gold 70 cl 80 TL
Sierra Tequila Silver 35 cl 39 TL
Sierra Tequila Silver 70 cl 75 TL

Vermut Fiyatları 2014

Martini Bianco 75 cl 40 TL
Martini Extra Dry 75 cl 46 TL
Martini Rosso 75 cl 42 TL

Viski Fiyatları 2014

Burbon & Amerikan Viski
Bulleit Bourbon 70 cl 74 TL
Gentleman Jack 70 cl 104 TL
Jack Daniel’s 1 lt 113 TL
Jack Daniel’s 70 cl 100 TL
Jim Beam 1 lt 110 TL
Jim Beam 1.5 lt 137 TL
Jim Beam(20 cl 28 TL
Jim Beam 37,5 cl 42 TL
Jim Beam 4.5 lt 450 TL
Jim Beam 75 cl 90 TL
Jim Beam Black 75 cl 95 TL
Malt Viskiler
Ballantine’s Pure Malt 70 cl 119 TL
Balvenie Single Malt 12 Yıllık 70 cl 168 TL
Famous Grouse Vintage Malt 70 cl 102 TL
Glenmorangie 10 Yıllık 75 cl 183 TL
Glennfiddich Malt 70 cl 178 TL
Lagavulin Single Malt 16 Yıllık 70 cl 219 TL
Talisker Malt 70 cl 179 TL
The Macallan Single Malt 70 cl 179 TL
Scotch Viski
Ballantine’s 1 lt 75 TL
Ballantine’s 35 cl 34 TL
Ballantine’s 70 cl 57 TL
Ballantine’s 12 Yıllık 70 cl 77 TL
Canadian Club 70 cl 57 TL
Canadian Mist 70 cl 54 TL
Chivas Regal 12 Yıllık 20cl 35 TL
Chivas Regal 12 Yıllık 3 lt 370 TL
Chivas Regal 12 Yıllık 35 cl 55 TL
Chivas Regal 12 Yıllık 70 cl 150 TL
Chivas Regal 18 Yıllık 70 cl 250 TL
Chivas Regal 25 Yıllık 70 cl 670 TL
Cutty Sark 70 cl 61 TL
Dewar’s White Label 75 cl 66 TL
Dimple 70 cl 88 TL
Famous Grouse 20 cl 21 TL
Famous Grouse 70 cl 60 TL
Haig 70 cl 62 TL
J&B 1 lt 86 TL
J&B 35 cl 40 TL

Rakı Fiyatları 2014

Efe Rakı
100 cl Fiyatı : 75 TL
70 cl Fiyatı 57 TL
35 cl Fiyatı 35 TL
20 cl Fiyatı 20 TL

Efe Yaş Üzüm
70 cl Fiyatı 56 TL
35 cl Fiyatı 34 TL
20 cl Fiyatı 20 TL

Yeni Rakı Fiyatı
100 cl 77 tl
70 cl Fiyatı 57 TL
35 cl Fiyatı 36 TL
20 cl Fiyatı 22 TL


Mercan Rakı
70 cl Fiyatı 50 TL
35 cl Fiyatı 32 TL
20 cl Fiyatı 18 TL

Fasıl Rakı
70 cl 50 TL
35 cl 30 TL

Burgaz Rakı
70 cl 51 TL
50 cl 37 TL
35 cl 27 TL
20 cl 18 TL
10 cl 6 TL

Ata Rakı
70 cl 52 TL
35 cl 30 TL
10 cl 5  TL

Rakı Turka
70 cl 46 TL


Bira Fiyatları 2014

Efes Bira
50 cl 4,50 TL
33 cl 2,75 TL

Tuborg Bira
50 cl 4,50 TL
33 cl 2,75

Bomonti Bira
50 cl 4,75 TL
33 cl 3 TL

Carlsberg Bira
50 cl 4,25 TL

Skol Bira
100 cl 7 TL
150 cl 9,5 TL

Marmara Bira
150 cl 9,5 TL
100 cl 7 TL

Absinthe (Yeşil Cin)  Fiyatları 2014

Absinthe Polski
70 cl 185 TL
50 cl 130 TL