QoinPro

QoinPro.com: Free Bitcoins every 24 hours

12 Mart 2013 Salı

Devlete Borcum Var mı?


Ekim 2012 tarihi itibari ile vatandaşlar, vergi dairelerine yanasıyan tüm borçlarını www.gib.gov.tr sitesi üzerinde açılan online sorgulama hizmeti ile öğrenebilecek.

Buna göre sorgulanabilecek borç ve cezaları şu şekildedir:

Vergi Borçları
MTV Borçları
Trafik Cezaları
İdari Para Cezaları
Yurtkur Harçları ve Cezaları
Yargı Harçları


Sorgulama adresi için tıklayınız.


5 Mart 2013 Salı

Yurt dışından Aldığım Cep Telefonunu Nasıl Kayıt Altına Aldırırım?


 Yurt Dışından Getirilen Cihazlar :

Yurt dışından gelen cihazımı Türkiye'de nasıl kullanabilirim?
5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler.” hükmü uyarınca cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları gerekmektedir.


Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?
Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.
AVEA
TURKCELL
VODAFONE


Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?
İçinde SIM kartı bulunan ve yurt dışından toplu ithalat harici bir yöntemle getirtilen tüm cihazlar bu kapsama girmektedir. Örneğin yurt dışından alınan iPad’in Türkiye’ye getirilmesi halinde cihazın SIM kart özelliklerinin kullanılabilmesi için (GSM şebekesinde kullanılabilmesi) IMEI kayıt işlemi yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde cihazın SIM kartı ile kullanılan özellikleri ülkemiz operatörlerinde kullanılamamaktadır.

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son 1 ay içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış olması gerekmektedir. Bu yüzden pasaportun üzerinde giriş mührü bulunmasına ve söz konusu mührün okunaklı olmasına dikkat edilmelidir.

Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir?
Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan 16.06.2012 tarihli ve 28325 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Harçlar Kanunu Genel Tebliği” uyarınca herhangi bir Vergi Dairesine gidilmesi gerekmektedir.


Kayıt için herhangi bir harç bedeli yatırılması gerekmekte midir?    

"Harçlar Kanunu Genel Tebliği” uyarınca 2013 yılı için 115 TL harç bedeli yatırılması ve bedelinin ödendiğine dair makbuzun alınması gerekmektedir. Ödenmesi gereken harç bedeli Vergi Dairelerine ve Vergi almaya yetkili Bankaların şubelerine ödenebilmektedir.

Harç Bedelini Vergi Dairesi dışında Hangi Bankalara Ödeyebilirim?

• Halk Bankası
• Vakıfbank
• Bank Asya
• Anadolu Bank
• Aktif Yatırım Bankası
• Alternatif Bank
• Türkiye Finans Katılım Bankası
• Albaraka Türk
• Tekstilbank
• TEB
• Turkish Bank
• Ziraat Bankası
• İş Bankası
• ING
• Şekerbank
• HSBC
• Finansbank
• Denizbank
• Türkiye Finans K.Bank
• Bank Asya
ödenebilmektedir. EFT ve İnternet üzerinden ödeme yapılıp yapılamayacağı konusunda bankalardan bilgi alınabilinir.


Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?
Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarasının ve Pasaport sahibi kişinin adı ve soyadı yer alması gerekmektedir.

Kayıt işlemi için yapılması gereken ikinci adım nedir?
Pasaport sahibinin pasaportun aslı ve dekontu ile birlikte (bizzat başvurulması gerekli, çünkü kayıt belgelerinin Kuruma geldiği ve kontrol edildiği aşamada pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılmaktadır) mobil işletmecilerin abone kayıt merkezlerine veya e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden başvuru yapması gerekmektedir. Bu kapsamda pasaport sahibinin abone kayıt merkezlerinden yapılan başvuru sırasında imzaladığı bir dilekçeye pasaportun kimlik, resim (eski pasaportlar için) ve yurda giriş sayfalarının bulunduğu sayfaların birer nüshası ile dekont aslının eklenmesi gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda ise pasaport sahibi olan kişi, şahsına ait bilgileri sisteme girerek kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi belge talep edilmemektedir. Kişinin beyanı esas alınmakta ve elektronik ortamda kontroller yapılmaktadır.

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?
Cihaz kayıt başvurusunun akabinde, (http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php) adresinden herhangi bir cihazın kayıt durumu öğrenilebilmektedir. “IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır” şeklinde bir ifade yer almaktadır. Abone kayıt merkezine verilen evrakların Kuruma ulaşması ile bilgi ve belgelerin kontrol edilerek onay verilmesinin akabinde sorgulama ekranında “IMEI numarası kayıtlı” ifadesi yer alacaktır.

Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?
Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.1 ay olarak verilen süre sistem tarafından kontrol edildiğinden bir aylık süre zarfında işlem yaptırılmadığı takdirde IMEI kayıt işlemi yapılamamaktadır.
Diğer taraftan, 01.02.2008 tarihinden sonra yurda giriş yapan TC uyruklu vatandaşların cihaz kayıt işlemi yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde yapılmaya devam edilmekte iken; Maliye Bakanlığınca çıkarılan, 15/06/2012 tarih ve28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6322 Sayılı Kanun gereğince, söz konusu kayıt işleminin yapılabilmesi için vergi dairelerine 2013 yılı için 115TL harç yatırılması uygulaması getirilmiştir.
Bu nedenle, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen elektronik kimlik bilgini haiz cihazların kayıt işlemleri için vergi dairelerine 2013 yılı için 115TL harç yatırılması ve harç ödendi belgesinin aslı, pasaport türünün, yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe ve pasaportunun aslı ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekmektedir.
Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmektedir.

Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?
Cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde, cihaza ilişkin bilgiler eş zamanlı olarak Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne (MCKS) girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.
Abone kayıt merkezlerince İşlemi tamamlanan cihaz http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php ” internet adresinde yapılan sorgulamasında “IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış ancak, Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır” olarak görünmektedir.

GSM Operatörleri tarafından abone kayıt merkezlerine teslim edilen evrakların Kuruma gönderilmesi sonrasında evraklar incelenmekte olup; eksik ya da hatalı evrakların olması durumunda cihaz tekrar siyah listeye alınmaktadır. Evrakların incelenmesi sonrasında evrakların tam ve sorunsuz olması durumunda cihazın kayıt işlemi onaylanmakta ve sorgu adresinde “ IMEI numarası kayıtlı” ifadesi yer almaktadır.

Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezi'ne başvuruda bulunmuştum. Ancak cihazıma yasal uyarı mesajı geldi ve cihazım haberleşmeye kapandı. Ne yapabilirim?
GSM İşletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar elektronik ortamda ve belge olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletilmektedir. Elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmayan bütün başvurular, kişilerin mağdur olmamasını teminen eş zamanlı olarak Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne (MCKS) aktarılmaktadır. Daha sonra yapılan incelemede belgelerinde eksiklik ya da yanlışlık olan cihazlara ait IMEI numaraları tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

Yurt dışından getirilen ve gümrük işlemleri yapılan her cihaz kayıt altına alınır mı?
Yurt dışından getirilmiş olmakla birlikte elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen ya da elektronik kimlik bilgisinde sorun olduğu tespit edilen cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim ?
Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmakta olup; posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?
Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren iki takvim yılı içerisinde bir adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlenmiştir.
Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden itibaren iki takvim yılı içinde aynı kişi adına birden fazla cihaz kayıt işlemi yapılmasının önüne geçmek üzere Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’nde gerekli önlemler alınmıştır.

Kısa sürede Türkiye’de kalacak olanların cihazlarını kayıt altına aldırmaları gerekiyor mu?
Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri); ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılmaktadır.
Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi (Kayıt işlemi gerçekleştirilecek GSM hat numarasının kişi adına kayıtlı olduğu gösterir ilgili GSM işletmeci tarafından düzenlenmiş abonelik sözleşmesi) ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.

Yabancı uyruklu kişilere ait cihazlar kayıt altına alınabilir mi?
Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklulardan diplomat, askeri personel, öğrenci ve ikamet edenlerden;

• Diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini,

• Harç makbuzunun aslı ( Yabancı diplomatların harç muafiyeti bulunduğundan dolayı yabancı diplomatlardan istenmez)

• Öğrencilerin; öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenci olduklarına dair belgeyi,


• İkamet eden diğerlerinin ise; ikamet belgesinipasaportlarının aslını ibraz etmek suretiyle Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekmektedir.
Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmektedir.

18 Yaşından Küçükler için Cihaz Kaydı yapılabilir mi?


18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. Ancak  başvuru dilekçesini yasal velisi (annesi, babası vb.) tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisinin de istenen diğer belgeler ile birlikte başvuru sırasında abone kayıt merkezine verilmesi gerekmektedir.
18 yaşından küçükler için  PTT tarafından  e-devlet şifresi verilmemesi nedeniyle 18 yaşından küçükler için E-Devlet üzerinden kayıt işlemi yapılamamaktadır.

Cep Telefonu iemi sorgulama

Cep Telefonun İmei sorgulamak için tıklayınız

3 Mart 2013 Pazar

Tavsiyeler


-Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.

-Her zaman ve her ortamda anlatabileceğin üç fıkra öğren.

-Sevinçlerini sakın erteleme.

-Eşini çok iyi seç. Çünkü bu seçim mutluluğunun veya bedbahtlığını %90’ını oluşturur.

-Hergün 30 dakika yürüyüş yap.

-Her yemekten sonra şükret.

-Bir arkadaşına sırrını açıklamadan önce iki kere düşün.

-Maaş çekini imzalayan kişileri asla eleştirme.

-Kaybedecek şeyi olmayan insanlardan kork.

-Gözünün önünde hep güzel şeyler bulundur.

-Çocukların, gelenek sözcüğünü duyduklarında seni hatırlayacak şekilde yaşa.

-Dinine ait kitabı tam anlamıyla okumak için kendine bir yıl süre tanı.

-Biri seni kucakladığında ilk bırakan sen olma.

-Her gün 6 bardak su içmeyi unutma..

-seni seven insanları koru..

-Zor da olsa ailenle tatil yapmak için her şeyi dene. Bu tatildeki anılar, hayatındaki en değerli anılardan biri olacak.

-Kendine yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi başkalarına yapma.

-Başarıya, iç huzura kavuştuğun, sağlıklı olduğun ve sevildiğin zamanı değerlendir.

-İyi ve başarılı bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu unutma:

a) Doğru insanı bulmak

b) Doğru insan olmak.

-Ebeveynlerini, eşini ve çocuklarını eleştirmek istediğin zaman dilini ısır.

-Evliliğini güzelleştirmek için her gün bir şeyler yap.

-iyilik dolu bir sözü ve iyiliğin etkisini asla küçümseme...!